Pitanje i odgovor

Pre nego što pitate

1.Pre posting koristiti “pretraga” opciju na forumima kako biste prekontrolisali da li je neko već pominjao prezime za kojim ste u potrazi. ,
2.Proverite deo za članke u kojima se možda već nalazi odgovor na postavljeno pitanje.

Praćenjem ovih tačaka ćete izbeći situacije u kojima su raniji posetioci već odgovorili na vaše pitanje.

Pitanja

1. Dajte vašoj pošti prikladno ime.Ponekad sam opis vaše pošte olakšava drugima posao traženja. Nazivi koji nisu nimalo prikladni su : “Pomoć,imam problem”, “Urgentno potrebna pomoć” ,
2.Objasnite šta vam treba.Pitanja tipa : ” Potrebne su mi sve informacije vezane za Đorđević familiju” nisu prihvatljive. Preobrazite pitanje u: “Potrebne su mi informacije vezane za Đorđević familiju iz Kragujevca , godine 1816 “.
3.Prikupite ćto je moguće više informacija : prezime, ime , godina I mesto rođenja, slava i religija. Time omogućujete nama da vam pomognemo.
4..Deo Privatne poruke isključivo služi za privatne poruke. Forumi su javni I putem njih se svi oglašavaju i međusobno pomažu.Molim vas ne postavljajte pitanja putem dela Privatne poruke. Ako niste sigurni na koji forum da se uključite odaberite bilo koji forum I moderator će vas odvesti na pravo mesto.
5. Dupla pošta se briše automatski .
6.Izbegavajte krađu vaših tema .Mnogo bolje je da sami pokrenete novu temu na forumu koja se ne vezuje za teme ostalih korisnika. Ne ulazite u diskusiju nekog drugog koji nema veze sa vašim pitanjem I temom. To je vrlo zbunjujuće i otežava situaciju.
7.Budite pristojni , uljudni I strpljivi.Svi koji rade na ovoj stranici nisu plaćeni za posao I pomoć koju vam pružaju u vidu informacija.

Nakon postavljenog pitanja:

1. Ukoliko ne dobijete odgovor u narednih 48 sati, moguće je da drugi ne vide ili ne razumeju pitanje. Prepravite pitanje I ponudite više informacija.
2.Ukoliko dobijete željeni odgovor, pišite nam kako bi od vas dopunili znanje I možda pomogli nekom drugom.
3. Pomažite drugima.Nije vam potrebno rešenje, ponekad je I predlog dobro došao.

Nakon odgovora

Mi odgovaramo standardno na postavljena pitanja na forumima, u delu pretraga koristimo više alata.Ovi alati su dostupni samo članovima SRD.

SRD vodi računa o sajtu I usluge koje nudi su besplatne.Međutim mi plaćamo održavanje sajta I zato se sama članarina plaća.Ako niste u prilici da sami istažujete svoje korene, obratite se nama. Postanite član SRD-a. Članstvo je jeftino I traje tokom cele godine.Pomoćićemo vam oko:
* Malih prevoda,
* Pomoć putem telefona,
* upload fijlovi na forumu ,
* i.t.d.